Opskrifter

Hokkaidogratin

500 g hokkaidogræskar
100 g løg
2 spsk. olivenolie
150 g cheddarost/mozzarella
Salt og peber

Græskarret skrælles og skæres i tern på 1-2 cm. Løgene skrælles og skæres i små både. Grøntsagerne lægges i et smurt ildfast fad og vendes i olie.

Drys med salt og groft peber – gerne røde eller grønne peberkorn for farvens skyld. Inden fadet sættes i ovnen drysses med den revne ost. Gratinen bages i 20 min ved 200 grader C.
Serveres som tilbehør til kødretter eller som selvstændig ret med salat og brød. Hvis retten serveres alene, ser det bedst ud, at den bages i små portionsforme.

Hokkaidogræskar stammer, som navnet næsten fortæller, fra Japan. Hokkaidogræskar er indenfor de sidste 5 år blevet mere og mere almindelige herhjemme. De er utrolig flotte og findes i tre forskellige farver – grøn, ferskenfarvet og orange, hvor orange er den mest almindelige.
Kødet inde i græskaret er også meget farverigt, og det skal man endelig udnytte i madlavningen. Det smager lidt sødligt, hvilket gør hokkaidoen velegnet til græskartærter a la amerikansk pumkintærte.

Som krydderi tilsættes vanille, kanel og ingefær. De samme krydderier er velegnede til syltning, gerne kombineret med nelliker og kardemomme. Eller man kan sursylte græskarret som asier.

Selve græskarret har en meget dekorativ form, som kan anvendes ved serveringen. Man kan for eksempel udhule det og bruge græskarkødet til en suppe. Bagefter serverer man så suppen i det udhulede græskar. På samme måde kan man servere en eksotisk rissalat, hvor kødet anvendes i salaten. Brug bare fantasien og find din egen måde at anvende hokkaidogræskarret på. Der er mange muligheder.

Velbekomme