Heksekosten

Opskrifter

Spis naturligt og få en sund start på dagen

Urtekundskaben er lige så gammel som sygdommene blandt menneskene.

Uretekundskaben bygger først og fremmest på erfaringer fra både før middelalderen og fra de middelalderlige klostre og klosterhaver. Den moderne videnskab har senere fundet frem til hvilke stoffer, der er virksomme, og forskningen fortsætter stadig inden for lægeurterne.

Det er bedre at forebygge end at helbrede, så derfor: 

Start dagen med en kop urtethe, som f.eks. Marcussens Universalthe eller Frede Damgaards Basisthe, da disse virker alment styrkende, fornyende og udrensende. 

De indeholder livsvigtige mineraler og spormineraler, der er uundværlige for os, både når det gælder bindingen af ilt, udskillelse af skadelige syrer fra organismen og vedligeholdelse af vores knoglesystem.

Derefter spises en portion müsli med frugt eller Jawsgrød med frugt. Frugt, fordi det understøtter kroppens udskillelse af affaldsstoffer, som især er stor natten og morgenen igennem.

 
Opskrifter

Økologi styrker dig og den jord, du lever på. Alle ingridienser i opskrifterne skal selvfølgelig være økologiske – økologiske fordi de indeholder flere sekundære stoffer. Det vil sige mere farve, mere aroma, flere vitaminer og mineraler, større smagsoplevelser og ingen sprøjtemiddelrester.

Økologisk dyrkning er med til at opretholde den naturlige balance på vores jord – den jord vi skal give videre til de kommende generationer. Det er påvist, at økologisk dyrkede grøntsager har et bedre immunforsvar end konventionelt dyrkede grøntsager. Kan det tænkes, at planternes immunforsvar styrker menneskets?!

Spis naturligt

Spis så lidt forarbejdede fødevarer som muligt, helst de økologiske af hensyn til kropskemien og verden omkring dig.

Spis ikke for meget. Vi lever af ¼ af det, vi spiser, resten lever lægerne af. Spis optimalt, grove komplekse kulhydrater, sunde fedtstoffer og let optagelige proteiner.

Kvaliteten af den mad vi spiser, hænger uløseligt sammen med, hvor sunde vi er, vores egen livskvalitet og vores omgivelsers tilværelse.

Den moderne kost er besynderlig for mennesket. Den er fuld af mælkeprodukter, raffineret sukker, mange kemikalier og såkaldt ”light og fast food”, raffinerede kornsorter og stimulanser.

Langt de fleste spiser mad som først er bearbejdet industrielt, selv landbruget kommer til at minde mere og mere om fabrikker.

Mennesket har aldrig nogensinde spist på den måde før. Der er voksende beviser for, at denne kostform er skyld i det stigende antal degenerationssygdomme – cancer, hjertesvigt, gigt, allergi, mentale problemer osv., som vi oplever dem i dag.

Sund fornuft siger os, at det umuligt kan være befordrende for vores helbred og velbefindende. Derfor er mange mennesker også på vej mod sundere og mere naturlige spisevaner. Din mad kan blive din død, eller give dig liv – din mad kan også være din medicin.

Energibomben, der holder dine celler sunde:

Bland og blend det hele og nyd det som mellemmåltid – morgenmad eller dessert.

3 dl ris-, soja-, havre- el. qiunoa-  el. acidodrik
2 spsk. olie Udo’s choice eller lign.
1 dl bær friske eller frosne
1 stk. frugt
4 spsk. friskkværnet valnød – mandel – hørfrø – solsikke og græskarkerner (brug en kaffekværn)