Opskrifter
Kikærtepuré er et lækkert tilbehør til salat eller diverse middagsretter.
Kikærtepuréen kan i køleskab holde sig i flere dage og smager dejligt som pålæg på brød, pyntet med hakket persille – tomat eller lignende.
Ingredienser:
500 g kikærter
4 tsk. havsalt
1½ dl alm. vand (som tilsætning)
2 fed hyvidløg
1 tsk. timian og oregano
½ citron (saften)
1 tsk. karry
1 hakket løg
Olivenolie
Kikærterne sættes i blød natten over, derefter koges de 30-45 minutter med salt. Efter kogningen hældes vandet fra og kikærterne blendes eller moses på anden vis.
Alle de øvrige ingredienser blandes i og det hele røres godt sammen. Så er kikærtepuré færdig.
Er man i besiddelse af en håndblender er det en god idé at blende alle ingredienserne på en gang og man får en lækker cremet puré. Den skal ikke bages – det er simpelthen bare så nemt – prøv!
Husk: Bønner skal udblødes i 8-12 timer i rigeligt vand, vandet skiftes og bønnerne koges 45-60 minutter og kogevandet smides væk.
Kolde kogte bønner bliver gode ved at ligge og trække i en dressing af olie-løg-hvidløg-krydderurter-salt- citron eller eddike i nogle timer.
Linser og ris behøver ingen iblødsætning, dog optager vi mange flere nærringsstoffer fra korn, ris og linser der har stået i blød, samtidig med at vi sparer på energien, da kogetiden nedsættes.
Uden iblødsætning koges linser 30 minutter og ris 45 min i forholdet 1:2 med vand.
HEKSEKOSTEN
V/ Niels og Signe Rømer
Nygade 28
8600 Silkeborg
Tlf. 86 81 22 66
Hjemmesiden er udarbejdet af Blikfang Kommunikationsdesign 2021
CAFÈ DEN GOE FE
Nygade 28
8600 Silkeborg
Tlf. 86 81 33 44