Opskrifter

Müsli

4 dl grove havregryn
2 dl valset spelt
1 dl valset byg
½ dl hirseflager
½ dl risflager
½ dl hel boghvede
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl hakkede mandler
½ dl hakkede nødder
– Evt. ½ dl groftrevet kokos.

Det hele blandes og ristes i en bradepande i ovnen til det er gyldent (vendes ofte). Tilsæt derefter rosiner, hakkede dadler, figner og lignende – gerne mens blandingen stadig er varm. Det gør de tørrede frugter sprøde i overfladen og dermed ekstra lækre.
Morgenmadsportion: 1 kop müsli overhældes med saften af en appelsin, 1 kop af årstidens frugter, lidt sojamælk, rismælk eller komælk. Sørg så vidt muligt for at bruge økologiske frugter, da traditionelt dyrkede frugter almindeligvis er noget af det mest sprøjtede og efterbehandlede.
Ernæringsværdien øges hvis müslien har stået i blød i lidt vand natten over, bl.a. fordi der sker en fytinspaltning i kornet, hvilket sikrer optagelsen af kalk, magnesium, jern og zink.
Det mest friske, lækre og indbydende morgenmåltid man kan tænke sig, især hvis det er anrettet pænt og ikke bare blandet.
Husk på, at det ikke kun er kroppen der skal næres, men også sjælen. Det fysiske og psykiske er uadskilleligt.

Velbekomme